Rogue var en av tre spelbara klasser i första Diablo, men i uppföljaren Diablo 2 fick de nöja sig med att agera följeslagare och i Diablo 3 var de helt frånvarande. I kommande Diablo 4 gör de dock comeback, vilket vi fick se prov på i en ny gameplay-video under Blizzcon.

Det rör sig om en hybridklass som kan prestera i närstrid såväl som på avstånd, och som vanligt är det dexterity som står i centrum för förmågorna. Blizzard vill dock hävda att Diablo 4-varianten känns ny och fräsch. Spelregissör Luis Barriga sade att de använde roguen från Diablo 1 som estetisk startpunkt, tog inslag från andra dexterity-klasser de gillar och sedan lade till nya idéer som kändes extra lämpliga för en Diablo-rogue.

Diablo 4:s rogue kommer bland annat ha förmågan Weapon Imbue, som i grund och botten gör att alla ens attacker får ett visst element. Vidare kommer man kunna specialisera sin rogue i olika riktningar – Combo Points, Shadow Realm och Exploit Weakness – genom att utföra uppdrag åt speciella rogue-karaktärer i världen.