Sedan första varianten av #Bejeweled för dryga decenniet sedan har casual games-tillverkaren #Popcap haft enorma framgångar med titeln. Nu har drömgränsen 50 miljoner sålda exemplar sålts, och detta placerar spelet på listan över de 10 bäst säljande spelen någonsin. Och med tanke på att ett nytt exemplar säljs (enligt Popcap) i genomsnitt "en gång per 4,3 sekunder" så lär siffran knappast knappast göra annat än stiga.

Bejeweled har helt uppenbart överstigit våra vildaste drömmar. När Brian Fiete, John Vechey och jag byggde det första spelet för tio år sedan hade vi inga större ambitioner för det eller Popcap, vi försökte bara överleva som företag under dot-com-krisen. Inte kunde vi ana att vi fortfarande skulle sälja Bejeweled-spel ett decennium senare.

För att fira kommer nya Bejeweled-varianter släppas, samt tävlingar och annat reklamigt anordnas inom den närmaste tiden. Totalt sett - om man räknar in alla gratis online-versioner, trial-versioner, förinstallerade spel och demo-varianter - så uppskattar Popcap att en halv miljard (!) människor testat på spelet i en eller annan form. Det är så man nästan baxnar.

Skicka en rättelse