När Horizon Zero Dawn bekräftades till pc lät Sony ganska pc-återhållsamma, trots allt. "Bara för att vi släpper en AAA-titel på pc betyder det inte att alla kommer till pc", sa Sony-chefen Jim Ryan.

Men det var då det.

I samband med pc-nyheten om Days Gone intervjuades samme Ryan av GQ, och nu är det annat ljud i skällan. Han säger att då spelen är enkla att porta och tar Playstation-spelen till en bredare publik, så är fler spel till pc "ett ganska enkelt beslut". En "hel hög" är på väg, skvallrar artikeln om.

We find ourselves now in early 2021 with our development studios and the games that they make in better shape than they’ve ever been before. Particularly from the latter half of the PS4 cycle our studios made some wonderful, great games.

Ryan erkänner utan omsvep att pc-beslutet har ekonomiska syften. Det kostar mer och mer att utveckla AAA-spel, och att då få chansen att sälja fler exemplar av spelen gynnar Playstation.

Vilka spel som kommer följa Horizon och Days Gone återstår att se, men om vi kollar på spelen han svepande beskriver, från "andra halvan av PS4:ns cykel", hittar vi titlar som The Last of Part II, Ghost of Tsushima, God of War, Spider-Man och Shadow of the Colossus.

Vilka det blir återstår att se, men oddsen för glada pc-spelare är vanvettigt låga.