EA uppges ha ändrat riktning på nästa Dragon Age. Man ska ha skrotat multiplayer-delen och istället satsas det nu på att göra Dragon Age 4 till ett rent singleplayer-rollspel. Det uppger Bloomberg (betalvägg) och hänvisar till anonyma källor.

Tidigare har spelet konstruerats med multiplayer som en viktig del, skriver Bloomberg. EA:s VD Andrew Wilson sa häromåret att "games as a service"-spel kommer vara viktigt för företaget. Men det mycket framgångsrika singelplayer-spelet Star Wars Jedi: Fallen Order och det floppande multiplayer-liret Anthem ska ha fått EA att tänka om, och enligt Bloomberg blir nästa Dragon Age bara för en spelare åt gången.

Dragon Age 4 (ej officiellt namn) har varit på gång länge, och utvecklingen ska ha börjat om. EA har släppt ett par teasers, men än vet ingen är det kan tänkas blir färdigt.

Häromdagen gick EA ut med beskedet att en stor omarbetning av det måttligt framgångsrika Anthem skrotas, och att utvecklingen upphör. Bioware är i behov av framgång efter att både det och Mass Effect: Andromeda misslyckats med att infria förväntningarna. Förutom Dragon Age 4 snickrar man på nästa Mass Effect, och i vår släpper man återutgivningen Mass Effect: Legendary Edition.

EA har avböjt att kommentera.