Playstation 5 skeppas med ungefär 670 GB ledigt internt lagringsutrymme, och trots att det finns en inbyggd ledig M.2-plats att sätta SSD-enheter i går den inte att använda än. Sony har sagt att den ska låsas upp i år, och nu uppger Bloomberg (betalvägg) att det kan ske i sommar.

Den extra lagringen kommer göras tillgänglig med en firmware-uppdatering som också ska låsa upp möjligheten att kontrollera kylfläktarna. Uppgifterna kommer från folk som informerats om saken men inte kan gå ut med den offentligt, skriver siten.

Om du gillar att ha dina spel installerade kan det snabbt bli fullt på PS5:an: nya Call of Duty-spel tar en bra bit över 100 GB i anspråk, och Red Dead 2 låg strax under 100 GB när det var nytt. Det går att lagra spel på externa USB-anslutna enheter, men de kan bara köra PS4-spel – PS5-titlar kräfva snabb intern lagring. Sony har ännu inte offentliggjort vilken sorts SSD-stickor PS5:an vill ha. Det lär vi får veta ungefär när de här uppgifterna bekräftas – om den gör det vill säga.