The Sinking City blev inte direkt någon fullträff – läs Jockes recension här – och turerna kring utvecklaren Frogwares och utgivaren Nacon har i mångt och mycket överskuggat själva spelet.

I augusti förra året försvann spelet från Steam och Playstation Store efter att Frogwares rivit sitt kontrakt med Nacon, bland annat eftersom de sistnämnda sades vara skyldiga dem pengar. Detta ogillades dock av en domstol, som ansåg att Frogwares inte haft rätt att riva kontraktet. I början av året började spelet därför återigen att dyka upp på digitala plattformar, inklusive Playstation Store och Steam.

Frogwares är dock inte helt nöjda med detta, och i en tweet meddelar de att versionen av spelet som säljs på Steam inte är utvecklad av dem och att det inte är rekommenderat att köpa den. Istället länkar deras officiella webbplats till Gamesplanet – där kostar dock spelet $42,49, jämfört med $16 på Steam.

Vad som potentiellt skiljer versionerna framgår inte, men det spekuleras friskt i att Steam-versionen är äldre och därför mindre polerad. Frogwares utlovar "mer information snart", så än har vi nog inte sett slutet på denna soppa.