Turerna kring The Sinking City blir allt mer bisarra. Det Lovecraft-inspirerade skräckspelet släpptes sommaren 2019 (2 av 5 i FZ:s recension), men det försvann från digitala butiker för ett halvår sen efter att utvecklaren Frogwares och utgivaren Nacon råkat i luven på varandra om pengar. Nacon vann den konflikten, och nyligen dök spelet upp i butikerna igen. Bara för att nu vara borta från Steam – igen.

Och nu blir det stökigt – Frogwares hävdar att den senaste versionen är en som Nacon crackat och olagligen laddat upp det på Steam. Utgivaren ska alltså ha piratat sitt eget spel.

Frogwares har släppt en detaljerad genomgång av vad man säger har hänt. Man menar att Nacon köpt spelet digitalt från Gamesplanet, varpå man gått in i det och raderat Gameplanet-logotyper och annat, och slutligen laddat upp spelet på Steam som sitt eget.

Nacon (tidigare Bigben Interactive) har såvitt känt inte kommenterat de senaste turerna. Men vi kan fastslå att The Sinking City allt mer börjar likna ett sjunkande skepp.