Remedy fortsätter att vara precis lika enigmatiska som sina spel angående vad de nu jobbar med, men i en intervju med Gamesindustry avslöjar åtminstone VD:n Tero Virtala att två av de spel som de jobbar med kommer utspela sig i samma universum. Spelen ifråga finansieras av Epic Games, och det rör sig om ett fullvärdigt AAA-spel och ett mindre.

När vi var fokuserade på att bara skapa en enda berättelse så tror jag inte att vi nyttjade tillräckligt av allt det hårda arbete vi genomförde för att skapa bakgrunden till dessa världar. Med Control tog vi det första steget mot att ge spelare fler anledningar att spendera mer tid i världen samt utforska den, och det har varit framgångsrikt.

Projektet vi gör med Epic utspelar sig i en värld vi vill att spelarna ska spendera mer tid i. Det finns fler möjligheter att utforska världen och varumärket än i ett enda spel.

Vad dessa projekt handlar om vet vi ännu inte, men Virtala påpekar att varje spel som Remedy släpper måste stå ut på något sätt och bli ett minnesvärt samt genredefinierande spel.