Demot av looter-shootern Outriders från People Can Fly är ute sedan en dryg vecka, och det dröjde inte länge förrän finurliga gamers kom underfund med hur de kunde utnyttja spelmekaniken för att lägga vantarna på högvis med legendarisk utrustning – man kommer nämligen kunna överföra sin karaktär och all utrustning till det färdiga spelet.

Redan från början fanns det restriktioner för hur hög level man kunde få i demot samt åtgärder för att undvika just farmning av föremål, men som vanligt lyckades gamer-samfundet hitta vägar runt detta. Det huvudsakliga tricket innefattade att ladda en specifik del av storyn, öppna tre lättillgänglig kistor nära startpunkten och sedan upprepa detta in absurdum och hoppas på bra loot.

People Can Fly var dock inte sena med att svara genom att ställa in så att man inte kan få legendarisk utrustning från spelets kistor. Detta gillade dock inte spelarna, och kistan som finns vid bossen Gauss kan nu återigen innehålla legendariska grejer, för att på så sätt uppmuntra spelare att dra ut på bossvändor.

Missa för allt i världen inte att ni kan vinna det färdiga spelet och fysiskt stuff (merch) genom att dra ner demot och dela med er av era åsikter här på FZ. Mer info om det här.