Få förutsåg att aktiekursen plötsligt skulle rusa för en butikskedja som sysslar med något så arkaiskt som att sälja fysiska spel. Ändå rusade företagets aktie i januari. Men det var förstås inte den lastgamla affärsidén som fick aktien att gå bananas, utan ekonomitekniska finter, spekulation och ren tur (för de som handlade rätt vid rätt tidpunkt).

Och Gamestops styrelse verkar ha snappat upp att det kan vara bra att tänka nytt. Den har skapat en kommitté och gett den i uppdrag att ta fram förslag på sätt för företaget att förnya sig och behålla sitt värde.

The Committee will continue to focus on identifying actions that can transform GameStop into a technology business and help create enduring value for stockholders.

Styrelsen har utsett en chief technology officer och ska tillsätta två nya chefspositioner som ska ta hand om kundservice och e-handel. Man är också på jakt efter en ny budgetchef, och denna ska ha "relevant erfarenhet från teknologi och/eller e-handel".

Gamestop-aktien låg i början av året omkring 10-15 dollar styck. Som mest var den uppe på 483 dollar i slutet av januari, för att sedan sjunka och pendla fram och tillbaka. De senaste veckorna har den börjat klättra och låg i går kväll på 194 dollar – tio gånger mer än för två månader sen. Om det håller i sig, stiger eller sjunker vet ingen i dag.