Till sist har den enorma Bethesda-affären gått igenom, och Microsoft sluter en rad nya utvecklare till sitt redan imponerande stall. I ett färskt uttalande välkomnas de av Xbox-toppen Phil Spencer.

It's an honor to welcome the eight incredibly talented development studios – Bethesda Game Studios, Id Software, Zenimax Online Studios, Arkane, Machinegames, Tango Gameworks, Alpha Dog, and Roundhouse.

Spencer tillägger att utvecklarna kommer fortsätta göra spel på samma sätt "som de alltid har gjort". Xbox och pc ska bli bästa platsen för Bethesdas titlar, däribland "vissa" titlar som kommer att vara exklusiva på formaten. Japp, det är rena rama julafton för pc- och Xbox-spelarna, medan Playstation- och Switch-spelare förmodligen är mer återhållsamma med sina jubelrop.

I synnerhet The Elder Scrolls VI har debatterats. Spencer har sagt att "inte behöver" släppa spelet på Playstation, medan Todd Howard har "svårt att föreställa sig" spelet konsolexklusivt på Xbox. Microsoft har sagt att de inte vill svika en hel spelarbas, men ännu är mycket oklart.

Redan i veckan kan vi dock få veta mer om Xbox-planerna för Bethesda.