Asobo har i natt släppt en rejäl patch till Microsoft Flight Simulator. Sim Update III kallas den, och till skillnad från så kallade World Updates (patchar med nytt innehåll) handlar den i huvudsak om att fixa buggar och problem.

Ändringslistan är för lång för att citera i sin helhet här, så kolla in den på spelets hemsida. Värt att nämna är stöd för vissa utseenden ("liveries") från åldringen Flight Simulator X, kondensstrimmor (lugn bästa foliehatt – bara i singleplayer, så ingen allmän CIA-inducerad hjärntvätt. Än...) och möjlighet att mer i detalj mixtra med balans, utslag för kontrollytor med mera. VR-flygare kan glädja sig åt en handfull förbättringar och om du har problem med krascher har även det setts över.

MS Flight Simulator släpptes i augusti, och det charmade undertecknad så pass att det fick en 4:a i betyg – trots en hel del buggar. Sedan dess har VR-stöd, en flock buggfixar och nytt innehåll tillkommit. Och det finns inga tecken på att uppdateringsivern är på väg att avta. I sommar släpps spelet till Xbox Series-konsolerna – blir högintressant att se hur utvecklarna tacklar konsolens förhållandevis begränsade kontrollresurser. Eller om du så vill: hur komplexa kontroller vi tillåts använda. Det går ju faktiskt att flyga med en vanlig gamepad också.