I slutet av 2019 meddelade THQ Nordic – som ägs av svenska Embracer – att de ville ta tempen på vår önskan att få en remake av det klassiska rollspelet Gothic. Detta gjordes i form av ett demo/prototyp som spelarna fick testa och ge feedback på. Det hela slutade med kungörandet att ja, Gothic Remake skulle bli verklighet.

Utvecklingen av demot sköttes i Barcelona, och i mitten av 2020 grundades därefter studion Alkimia Interactive. Enligt ett pressmeddelande från THQ Nordic har studion nu blivit en officiell del av företaget, och det är meningen att studion ska bygga högkvalitativa rollspel, där Gothic Remake blir deras första projekt. De söker nu efter nytillskott, och internationellt fjärrarbete är fullt möjligt, så tveka inte att ansöka om du känner att du passar.

Utvecklingen är redan i full gång, och under de kommande månaderna kommer teamets hårda arbete att visas upp. Ett par av klagomålen på demot var att det var på tok för färgglatt och att huvudkaraktären hade en enerverande ovana att konstant kommentera vad som hände. THQ har lovat att det färdiga spelet ska bli betydligt skitigare och mer troget originalet, och förhoppningsvis kan de även sätta periodisk munkavle på protagonisten.