Inför släppet av Valheim drömde Skövde-studion Iron Gate Studios om att kanske sälja 200 000 exemplar första veckan och en miljon första året, något som verkligen är drömsiffror för många indiestudios. Istället sålde de det femdubbla på mindre än en månad.

För Lisa Kolfjord, som egentligen skulle dela sin arbetstid som 3d artist och community manager, har den första månaden minst sagt varit hektisk. I en intervju med Thomas Arnroth för Embracers räkning berättar hon att det skulle behövas fem av henne för att hinna med allt.

Hon berättar också om hur oväntade saker fått spelare att gå igång, som att det enkla meddelandet "the bees are happy" när du tömmer dina bikupor blivit en meme och de får massvis med önskemål om t-shirts med det budskapet. Och medan det enligt henne är extremt få så finns det också de som kontaktar henne om mer creepy saker, som att de vill att hon ska bära deras barn.

Den absoluta majoriteten är dock trevliga och hon berättar också om de som känner sig hjälpta av Valheim. I spelet har de kunnat umgås med vänner och familj som bor i andra delar av landet och har varit svåra att träffa under pandemin.

Om du vill veta mer om Valheim kan du antingen besöka vår stora tråd, där vi bland annat samlade ett gäng frågor till studion som de besvarade här.