Sea of Thieves släpptes redan 2018 och var då en förhållandevis barskrapad upplevelse, om än en riktigt charmig sådan. Sedan dess har dock Rare konsekvent blåst vind i egna segel i form av nytt innehåll, och spelet vi har idag visar inga tecken på att sjunka eller gå på grund.

Idag fyller det faktiskt tre år, och det ska firas med en helg full av byten och event. Loggar man in innan 25 mars får man till exempel en uppsättning flådiga segel, och är man Game Pass-prenumerant får man dessutom en ny "hoppa av glädje"-emote. Gold and Glory-helgen, som de kallar den, bjuder även på möjligheten att tjäna dubbelt guld och förbättra sitt rykte i spelet.

Har du ännu inte gett dig ut på piratäventyr kan du passa på att köpa spelet med 50 % rabatt från Microsoft Store. Då kommer du att bli en av totalt 20 miljoner pirater som lirat spelet under årens lopp, även om den siffran troligen innefattar en hel del Game Pass-prenumeranter.

Det finns som sagt massor att göra i spelet, och mer lär det bli eftersom spelet precis har börjat med "säsonger" som ska introducera nytt material var tredje månad.