I mitten av november släpptes äntligen Sonys Playstation 5, men vi har inte direkt badat i konsoler sedan dess. På grund av den extremt dåliga tillgången skulle man lätt kunna tro att försäljningssiffrorna ser lika dåliga ut, men enligt analytikern Mat Piscatella presterar Playstation 5 bara någon procent sämre än Playstation 4 gjorde efter sitt släpp i USA under 2013, vilket gör den till den näst snabbast säljande konsolen i landets historia.

Vi har inga officiella försäljningssiffror för konsolen än, men eftersom Playstation 4 sålde runt 2,5 miljoner konsoler i USA under sina första fyra månader på marknaden, kan vi med lite snabb huvudräkning lista ut att Playstation 5 också sålt runt 2,5 miljoner enheter.

När tillverkningen kommer komma igång på allvar och komma ikapp efterfrågan är ännu oklart, men rön från industrin ger oss inte alltför hoppfulla prognoser för 2021. Vi får dock hålla tummarna, och under tiden kan det vara bra att hänga med i förhandsbokningstråden för Playstation 5 och Xbox Series X/S för att hålla sig uppdaterad.