Det har väl inte hänt jättemycket med Cyberpunk 2077 sedan den tumultartade releasen i december. Patch 1.2 tycktes inledningsvis vara menad som den matiga uppdatering som skulle ta tag i många av spelets problem, men i kölvattnet av det intrång som CD Projekt drabbades av sade de att patchen blivit försenad.

Men nu är i alla fall patch 1.2 snart här, och även om den inte är sprängfylld med fixar så är de inte desto mindre välkomna. Det främsta de varit inne och pillat på är Night Citys polisstyrka, som haft en ovana att reagera på bråkdelen av en sekund när brott begås och plötsligt dyka upp bakom ryggen på en. Nu ska det istället ta ett tag för polisen att komma till skott, och de har dessutom fått en drönare som ska komma och titta på situationen innan fotsoldaterna anländer.

Vidare har de lagt till ett reglage för fordonens styrkänslighet så att framförallt PC-spelare som lirar med tangentbord samt spelare på "plattformar med lägre bilduppdatering" slipper glida upp på trottoaren med jämna mellanrum.

En annan fordonsrelaterad fix är att vi inte behöver bli strandsatta med vår flådiga kärra uppepå en osedvanligt stabil soppåse eller liknande, eftersom acceleration utan att bilen rör sig framåt nu medför att vi kan vicka oss fram och tillbaka för att komma loss – som vanligt, i framtiden.

Avslutningsvis kan vi stänga av otyget som får oss att hoppa undan (dodge) varje gång vi dubbeltrycker på en riktningsknapp. Det ska i allmänhet även bli lättare att flytta WASD-funktionerna till andra knappar på skrivbordet, även om det inte är helt och hållet fixat i dagsläget.

Det här verkar dock inte vara allt som patchen ska inkludera, men vi får nog utgå från att inga storverk har utelämnats. Vi vet heller inte exakt när den kommer att släppas. Läs om den kommande patchen här och se fler videoklipp om vad som fixats.