EA planerar att släppa Battlefield 6 (vi kallar det så tills det får ett officiellt namn) i slutet av 2021, och att avtäcka det under våren. Det ligger helt i linje med hur Dice och EA brukar hantera spelserien, och om det håller i sig rycks täckelsen av nästa del i maj.

Det tror Jeff Grub på Gamesbeat. I en stream häromdagen spådde han att Battlefield 6 blir offentligt på ett event i maj, med stor visning under EA:s streamade alternativa E3-evenemang i juni. Det skriver VGC. Grub sa att EA siktar på maj, men att saker inte är skrivna i sten.

Det skulle ligga helt i linje med Battlefield 1 och Battlefield 5, som båda avtäcktes i maj, följt av större presenteation och provspelning på E3-mässan ett par veckor senare och release i slutet av året. Och både EA och Dice är ju lite av vanedjur i fråga om Battlefield, så en repris får sägas vara en lågoddsare.

Men den riktigt stora frågan för Battlefield 6 är var vi får kriga. Det har ju varit två världskrig i rad, så kanske är det dags för framtiden igen? Battlefield: World War 3, någon?