Discord blev snabbt standardsättet för gamers att kommunicera med varandra utanför spelens inbyggda tjänster och nu ryktas det att Microsoft är intresserade av att köpa San Fransisco-företaget. Enligt uppgifter till Bloomberg skulle prislappen vara över 10 miljarder dollar, drygt 85 miljarder kronor, men Microsoft kan få konkurrens av andra spelbolag - och företaget själv.

Enligt artikeln har både Epic Games och Amazon tidigare uttryckt intresse för att köpa Discord men denna gång var det chatbolaget som kontaktade Microsoft. Det finns dock en chans att Discord istället väljer att börsnotera sig, efter att ha tagit in 85 miljoner kronor i investerarpengar och värderats till cirka 60 miljarder kronor. En fördubbling på bara ett år. Förra året omsatte de cirka 1 110 1,1 miljarder kronor men det finns inga uppgifter kring om de gått med vinst.

Trots succén har Discord inte haft en spikrak väg till de factovalet för kommunikation, i slutet av 2019 varslades delar av marknadsföringsavdelningen. Då hade de cirka 250 miljoner registrerade användare, något som stigit till 300 miljoner idag, varav 140 miljoner är aktiva per månad.