Cyberpunk 2077:s senior gameplay designer Andrzej Zawadzki lämnar CD Projekt Red. Han säger att det är dags att söka nya ävetyr efter nästan åtta år hos den polska utvecklaren. Framöver väntar semester, säger han, utan att avslöja några planer för sin fortsatta karriär.

Zawadzki kom till CDPR som kvalitetstestare för The Witcher 3, och har via en lång rad yrkesroller (RPG coordinator, QA analyst, lead gameplay designer, med flera) klättrat upp till sin snart avslutade position.

Efter upprepade förseningar för Cyberpunk 2077 förra året fick CD Projekt och dess medarbetare hård kritik. Zawadzki skrev då på Twitter att han förstod folks besvikelse, men att det var helt oacceptabelt att utvecklare ska behöva ta emot dödshot. "Vi är människor, precis som ni" avslutade han. Det senaste året har företaget också anklagats för crunch, de har hackats och alltså flyttat fram spelet upprepade gånger. Hur det har påverkat Andrzej Zawadzkis beslut att lämna CDPR kan vi bara spekulera i, men vi kan vara säkra på att det stundtals varit svettigt där det senaste året.