Monster Hunter har alltid varit en helig ko i Japan, men det stora globala genombrottet fick vi först i och med Monster Hunter World – som är Capcoms mesta bästsäljare genom tiderna. Nästa spel i serien heter Monster Hunter Rise, som släpps till Switch på fredag. Dags att sjukanmäla sig?

Well, inte om du råkar jobba på VR-företaget Mark-on i Japan. Vd:n Masaki Hiyama har utlyst "MonHunDay" (tack, VGC) och ger därmed sina anställda ledigt. Hiyama fick nys om att flera ville ta ledigt men valde att förekomma dem och istället ge hela personalstaben ledigt. Snyggt!

Flera anställda ville ta ledigt den 26 mars då de ville spela Monster Hunter direkt, så vi gjorde helt enkelt så här. Vi har fått tacksamhet och uppskattning i gengäld.

I utskicket till de anställda skrev man att det blev "Monster Hunter-semester", då det ändå förväntades att "vi inte kommer kunna koncentrera oss på arbetet". Monster Hunter Rise släpps alltså till Switch den 26 mars, men kommer också till pc – även om vi får vänta till nästa år.

De första recensionerna har släppts under dagen och spelet snittar just nu på finfina 86 hos Opencritic, ett av årets hittills högsta snitt. FZ-recensionen läser du i början av nästa vecka.