Ikumi Nakamura charmade hela spelbranschen när hon på ett otroligt entusiastiskt maner äntrade scen under Bethesdas show på E3 för att presentera Ghostwire: Tokyo. Senare samma år lämnade hon dock utvecklaren Tango Gameworks, och sedan dess har vi inte haft full koll på vad hon haft i kikaren.

Nu vet vi dock vad hon haft för sig, och det är att skapa en alldeles egen indiestudio. Nyheten kommer tack vare en kort dokumentär från Youtube-kanalen Cutscenes, där vi får följa med Nakamura när hon hämtar inspiration på olika övergivna platser och berättar om sin tid i spelbranschen.

Hon talar bland annat om första gången hon lade vantarna på en Playstation och spelade spel som Final Fantasy VII, Devil May Cry och Resident Evil, vilket fick henne att ta steget in i spelbranschen. Med tiden så tog dock pressen ut sin rätt på hennes hälsa, och hon valde därför att lämna Tango Gameworks för att se om hon kunde hitta ett sätt att skapa spel samtidigt som hon faktiskt mår bra.

Efter research och studiebesök på olika spelstudior runtom i världen har hon nu skapat en egen indiestudio, men vi har ännu inte fått veta namnet på den. Vad hennes studio ska utveckla vet vi inte, men med tanke på hennes fascination för det okulta och moderna myter så är det nog inte omöjligt att vi får se något skräckrelaterat.

Det är en väldigt intressant och snygg dokumentär, så ta dig tid att titta på den.