PC-spelare har åtnjutit privilegiet att överleva i Green Hells ogästvänliga Amazondjungel sedan 2019, och snart är det även dags för konsolspelare att tampas med allt från krokodiler till kokosnötter.

I gameplay-videon ovan får vi veta att konsolversionerna ska släppas i juni, men det gäller bara Playstation 4 och Xbox One. Via ett pressmeddelande (tack PSU) berättar dock utvecklaren Creepy Jar att de har fullt upp med att utveckla versioner även till Xbox Series X/S och Playstation 5. När dessa kommer släppas är dock oklart.

Men det slutar inte där, för med hjälp av utvecklaren Incuvo ska spelet även få en virtual reality-version till PC och Oculus Quest. Incuvo har släppt en serie kortare klipp från sin webbplats, och en flitig privatperson har använt dessa klipp (och några från spelets vanliga version) för att skapa en trevlig trailer som ni ser nedan.

Av gameplayet att döma ser det ut att vara en ordentlig VR-version med mycket interaktivitet. De planerade släppdatumen är tredje kvartalet 2021 för PC och fjärde kvartalet 2021 till Oculus Quest.

I mitten av 2020 passade Calle på att testa spelet, och den streamen hittar du här.