Är Remedy i färd med att göra Alan Wake 2? Med Epic?!

Vi vet inte. Inte Gamesbeat-reportern Jeff Grubb heller, men det är vad han har hört från sina kontakter i spelbranschen, berättade han i sin senaste stream (start 11:43 minuter in).

Jag har hört att Remedy kommer göra Alan Wake 2 med Epic, och det blir ungefär den uppföljare som fansen har velat ha. Det var ett budkrig, men Epic hade det bästa publishing-avtalet, så Alan Wake 2 ser ut att bli av.

Det här är helt obekräftade uppgifter och ska tills vidare tas för vad det är – ett rykte. Uppgifterna publicerades i går, den 31 mars, så om herr Grubb kan sin kalender bör det inte vara ett aprilskämt (sista mars-skämt är ett rätt okänt fenomen). Det som kan tala för är att Remedy fått tillbaka Alan Wake-rättigheterna från Microsoft, och att seriens hjärna Sam Lake snuddat vid tanken.

Första Alan Wake släpptes 2010 till Xbox 360, och till pc knappa två år senare. Samma år, 2012, kom uppföljaren/spin-offen Alan Wake's American Nightmare. Sam Lake sa häromåret att man hade börjat på Alan Wake 2, men lagt ner projektet eftersom det var svårt att få till efter så lång tid. Om ryktet om Epic-samarbetet stämmer kanske lite pengar därifrån kan sätta fart på kreativiteten.