"Puh!" Låt oss alla dra en kollektiv lättnadens suck, för nu har till sist andra säsongen av The Witcher till Netflix filmats färdigt. På grund av läget i världen har man inte bara pausat en gång, utan två, detta samtidigt som huvudrollsinnehavaran Henry Cavill ska ha skadats. Ack och ve.

Men nu har inspelningen avslutats. Nyheten får vi via hårstylisten och sminkösen Jacqueline Rathore, som visar en tom anslagstavla bortsett från en ensam takeaway-meny. Hon och många med henne var klara igår, och idag är slutjobbat för de andra. Produktionen startade i februari i fjol och planen var att vara klara i augusti – men som bekant hade 2020 helt andra tankar.

Netflix har inte sagt ett pip om premiärdatum för säsong av Netflix, men då första säsongen hade premiär strax innan julen 2019 kanske det inte är otänkbart med julen 2021 som riktmärke.

Vi väntar på mer Netflix-Witcher än så. Man har så smått börjat casta miniserien som ska äga rum 1 200 år innan The Witcher, och dessutom är en Vesemir-fokuserad Netflix-anime på gång.