Idag är det 1 april 2021 och därmed går det inte längre att köpa Super Mario 3D All-Stars eller Fire Emblem: Shadow Dragon and the Blade of Light via Nintendo Eshop. Inte heller kan vi spela Super Mario Bros. 35. Varför? Därför att Nintendo valt att släppa spelen under en begränsad tid.

Doug Bowser har sagt att det är en strategi de inte nyttjar flitigt, men att det då och då "passar". Enligt en Vice-rapport handlar strategin om att skapa en rädsla hos konsumenterna. En rädsla om att kunna gå miste om något. Dessutom är det ett bra knep för att sälja nyversioner av titlar som annars inte sålt så bra. Detta enligt en anonym utvecklare som säger sig ha kunskap om strategin.

Den anonyma källan ska ha varit inblandad i att ge ut flera Switch-spel, och säger:

They have data that shows that re-releases of games tend to wither on wishlists. The manufactured fear of missing out helps them get those sales, or so they think.

Analytikern Morris Garrard håller med. Han menar att Nintendo använder strategin för att skapa en "nu eller aldrig"-känsla. I Super Mario 3D All-Stars-fallet verkar det ha gett resultat då spelet hann sälja i 8,3 miljoner innan årsskiftet. I Storbritannien gick försäljningen av det fysiska spelet upp med 236 procent (tack, VGC) förra veckan då datumet för säljstoppet närmade sig.

Det återstår att se när, eller ens om, vi får chansen att köpa spelet igen.