7 maj och släppet av Resident Evil Village närmar sig med en jättekvinnas stormsteg, och här kommer en ny gameplay-video att glutta på. Den fem minuter långa trailern visar oss gameplay från Playstation 4 Pro, så om du är en av många som inte lyckats få tag på en next gen-burk kan du glädjas åt att även last gen-versionerna av spelet verkar ha fått en hel del kärlek.

I gameplayet får vi ser hur Ethan smyger omkring i Lady Dimitrescus slott och hamnar i en källare som är mysigt inredd med hängande lik och blodigt vatten upp till vaderna. Där finns även fiender som gillar att glida från hyllor och ned i vattnet för att simma under ytan och sedan hoppa upp och ragla fram med svärd och yxor i högsta hugg.

Det hela avslutas med ett hätskt telefonsamtal mellan Lady Dimitrescu och Mother Miranda samt en byrå som blir kaffeved. Den 7 maj är det som sagt dags för oss att med flit låta Dimitrescu lägga sina köttiga labbar på oss. Det har snackats om att ett demo ska komma innan dess, men vi vet inte om det bara röra sig om Maiden-demot som redan släppts till PS5.