Om du sneglat på att investera i ett Oculus Rift S är det kanske dags att skrida till handling. Via UploadVR vår vi veta att headsetet nått vägs ände och att Facebook inte kommer att fylla på några lager. Istället skiftar de fokus till de fristående Quest-headseten, som också går att koppla till pc via kabel eller trådlöst nätverk om man så önskar.

Oculus Rift S släpptes för nästan precis två år sedan och var en rejäl uppgradering från det första Oculus Rift. Den mest framträdande uppgraderingen var ett bättre bärsystem samt introduktionen av inside-out-tracking, som eliminerade behovet av externa kameror eller andra avläsningsmetoder.

Ett år efter släppet hade Rift S den största andelen användare av alla VR-headset på Steam, vilket det betydligt dyrare Valve Index inte kunde rubba. Istället blev det Oculus Quest 2 som tog över förstaplatsen. Quest 2 ska enligt uppgift ha sålt långt mer än alla tidigare Oculus-headset sammanräknat, vilket känns som en ganska given förklaring till varför Facebook nu väljer att stoppa tillverkningen av Rift S.

Enligt samma artikel på UpladVR arbetar nu närmare 20 % av Facebooks drygt 58 500 anställda med VR- och AR-relaterade saker.