Det blev både besvikelser och glädjetjut när Bioware utannonserade Mass Effect Legendary Edition. Medan Jennifer “Femshep” Hale hulkgrät till nyheten och många firade med att skjuta fyrverkerier genom mass relays, var andra skeptiska och frågade sig varför inte en komplett remake var i faggorna, istället för en remaster.

Oavsett är det många som ser fram emot att få återuppleva den episka trilogin, inklusive expansioner och dlc. Vi fick se spelen i februari (läs allt om det!), men nu berättar Bioware lite mer detaljerat hur man har förbättrat upplevelsen.

Först och främst har striderna i Mass Effect 1 förändrats så att träffsäkerheten blir bättre, och en närstridsknapp har lagts till. Förmågor har balanserats om, och vapnens cooldowns är nu lite snabbare. Även sättet på vilket du initierar striderna har förändrats så att det stämmer mer överens med uppföljarna, och du ska kunna ta skydd enklare i alla spel.

Makon i ME1 ska vara mycket smidigare nu, den har fått nya thrusters och dess sköldar laddar snabbare. Dessutom ska de vingliga kameran ha förbättrats.

Listan på förbättringar är lång, och vill du ha detaljerna kan du kolla in inlägget som gjorts på EA:s blogg. Som sagt kan du även komplettera med våra egna, första intryck.