Abandoned är ett Playstation 5-exklusivt skräckspel som avtäcktes i går kväll. Det handlar om en person som vaknar i skogen och har som mål att fly och överleva, och den nederländska utvecklaren Blue Box säger att ambitionen är att skapa ett survival-spel insvept i realism.

Så här säger studion:

Our studio is focused on crafting a cinematic style, first-person story. This is no fast-paced shooter in which you just run, aim and shoot. Abandoned requires you to hide and plan every shot before pulling the trigger. We want you to be nervous come each and every enemy encounter. To be aware that a wrong move can be the deciding factor between surviving a combat scenario or not.

En första teaser ser du högst upp i denna nyhet, och en gameplay-film ska komma "snart". Studon siktar på release under fjärde kvartalet 2021.

Att en okänd utvecklare som Blue Box plötsligt dyker upp med ett sånt här projekt ledde till spekulationer om att det är någon sorts PR-drag av notoriskt hala Hideo Kojima. Men det dementeras av Blue Box. Om nu inte det också är ett PR-drag...