Efter den skrala mängden lyckade storspel till Xbox One har Microsoft på senare år gått fram som en dammsugare och köpt mängder med namnkunniga utvecklare, i hopp om att ge Xbox Series-köparna fler storspel. Och nu hävdas att man vill slå sig samman med ingen mindre än Hideo Kojima och hans Kojima Productions.

Det är Gamesbeat-reporten Jeff Grubb som serverar detta smaskiga rykte. Den kommer i slutet av nyheten om PS5-spelet Abandoned som tillkännagavs i går, som lett till spekulation om att studion bakom i själva verket är Hideo Kojimas projekt. Grubb menar att så inte är fallet eftersom Kojima för samtal med Microsoft om att ge ut Kojima Productions nästa spel. Grubb menar också att den staty från det japanska företaget som skymtades bakom Phil Spencer i en Xbox-sändning tidigare i år inte var en slump, utan en antydan om ett eventuellt samarbete.

But the biggest piece of evidence I have that Abandoned is not a Kojima joint is that Kojima is in talks with Microsoft about publishing his next game, according to a source familiar with the matter. And yes, that statue on Phil Spencer’s shelf was referencing a potential deal with the legendary developer. I cannot confirm if Xbox closed the deal yet, but my understanding is that Kojima is the focus of a Microsoft plan to leverage Japanese talent.

Rykten som sagt, så byt inte din Playstation mot en Xbox än. Men, om ryktet stämmer har Microsoft snott åt sig ett skapligt tungt namn från Sony-lägret, åtminstone om nästa spel inte släpps till Playstation 5.