Arkane har ett cementerat gott rykte efter titlar som Dishonored och Prey, så förväntningarna på Deathloop är förstås höga. Inte minst då spelet har en vackert egen setting med spelaren fast i en tidsloop som upprepas igen och igen. Måndag hela veckan: The Game...? Ja, varför inte?

Än har det kanske inte blivit en loop av eviga förseningar, men det tänkta releasespelet till PS5 blev istället en majrelease. Nu bekräftar Arkane ytterligare en försening, till hösten 2021.

Man förklarar uppskjutningen med att man vill "säkerställa hälsan och säkerheten" för alla anställda. Den extra tiden kommer man ägna för att nå målbilden, och det är en "rolig, tjusig och omvälvande upplevelse". 14 september är det senaste (sista?) datumet för PS5-releasen.

Deathloop har hamnat i ett speciellt läge. Arkane är understudio till Bethesda och är därmed och numer Xbox-ägt, men då man slutit ett tidsexklusivt avtal med Sony släpps Deathloop först till PS5. Sannolikt når spelet pc- och Xbox-spelarna cirka 14 september 2022, men det återstår att se.