Som så många andra spel med online-krav gick det lite knackigt för Outriders direkt efter släppet. Serverproblem och lite buggar till trots verkar det dock ha fått ett okej mottagande, och Joakim Kilman gav det en 3:a i sin recension. Men även om inloggningsproblem och bortkopplade spelomgångar är irriterande, har vissa spelare drabbats av ett betydligt allvarligare problem.

Ända sedan släppet har det nämligen inkommit rapporter från spelare som plötsligt blivit av med all sin utrustning, vissa efter att ha lagt otaliga timmar på att få bästa möjliga stats på till exempel vapen. En patch som släpptes igår skulle fixa den ansvariga buggen, men istället verkar den bara ha gjort problemet värre.

I ett inlägg på Reddit skriver Square Enix att problemet nu är deras topprioritet och att de jobbar med att genomföra en återställning av förlorade föremål, men detta kommer med en del förbehåll:

  • Det kommer ske inom de kommande veckorna

  • Endast episka och legendariska föremål kommer återställas (troligen)

  • Återställda föremål kanske inte får samma stats som originalen

Den sistnämnda punkten är lär framförallt vara oroväckande för de som farmat utrustning med väldigt specifika stats för att passa deras personliga build. Square Enix påpekar även att detta är vad de siktar på, men att tekniska problem kan sätta käppar i hjulet.