Gamla hederliga Final Fantasy XIV Online är på väg till Playstation 5, och om du lyckats få tag på en konsol kommer du kunna börja provspela det i dag. En öppen beta rullar igång under dagen, vilken låter både nykomlingar och de som äger PS4-versionen testa på Sonys senaste.

PS5-versionen har samma innehåll som föregångaren och de körs på samma servrar. Men du får snabbare laddtider och tre upplösningar att välja bland (2160p, 1440p, 1080p), och de två lägre förväntas rulla kring 60 bilder per sekund medan 4K-alternativet tros hovra kring 40 fps. Spelets menyer har också städats upp och gjorts lite renare, och det har kodats in stöd för Dualsense-kontrollens feedback-funktioner.'

Betan innehåller allt material från det fulla spelet, inga begränsningar alltså. Äger du spelet på PS4 är det bara att köra igång på Playstation 5 – de delar världar/servrar. Om du är nykomling kan du köra igång gratis med Trial-versionen. Betan övergår i den fädiga versionen och spelarnas progress behålls. Mer info på Playstation-bloggen.