Tidigare i veckan rapporterade vi att Activision hamnat i namnstrid med Randy Ficker, en ensam utvecklare som ägnat ett antal år åt sitt Risk-liknande strategispel Warzone. Activision har vänt sig till en domstol i Kalifornien för att få rätt att använda namnet i sitt Call of Duty: Warzone, trots att Ficker var först och därmed äger rättigheterna till namnet Warzone.

Nu har Ficker startat en pengainsamling hos Gofundme för att finansiera de juridiska turerna. Han försöker få ihop 50 000 dollar, ungefär 423 000 kronor, pengar som han säger oavkortat kommer gå till striden mot Activision.

Ficker menar att Activisions jurister försöker köra över honom för att själva fritt kunna använda ett redan taget namn. Företaget argumenterar för att de båda spelen är så olika – indie-strategi kontra förstapersonsaction – att det inte finns någon risk för förväxling. Men Ficker menar att det sker hela tiden, och att hans Warzone nu lyser med sin frånvaro och CoD: Warzone dominerar den Twitch-kategori han själv satt upp för streaming av just sitt spel. Och där har han en poäng.

Avslutningsvis betonar Ficker att han inte har något emot Activisions spel eller de som jobbar där. Det han vänder sig mot är företagets jurister, som han menar "försöker klämma ihjäl ett indie-spel".

Hur det går återstår att se. I skrivande stund har insamlingen dragit in drygt 13 000 av önskade 50 000 dollar.

Activision har såvitt känt inte kommenterat Randy Fickers insamling.