Att nytt är vackrast fick vi klara besked om när vrålsnygga Microsoft Flight Simulator lanserades i augusti förra året, och nya innehållsuppdateringar snyggar till världen ytterligare bit för bit. Men också den urgamla (13 år!) stridsflygssimulatorn DCS World ser rejält bra ut, och det tack vare ett ständigt pågående uppfräschningsarbete.

Inom kort släpps den i version 2.7, och med det kommer förbättringar av såväl utseendet som funktioner. Tekniken för att måla upp moln har förbättrats rejält, nästan som att du flyger runt i sockervadd. Också tekniken för propellerplan har byggts om. Dessutom ingår en stor mängd större och mindre förändringar. En changelog över den senaste versionen från i går har du här.

En officiell trailer om nyheterna har du i rubriken högst upp, nedanför visar en användare version 2.7 i aktion. Den bör gå att hämta hem som open beta nu från både DCS World-klienten och från Steam.

Det råder också rea på en stor mängd plan, terräng och annat i shoppen. Den fenomenala F-14 Tomcat-modulen kostar fortfarande rätt mycket – 68 dollar (mot 79 ordinarie pris) – men är väl värd investeringen, framförallt om du vill flyga i team. Större reor hittar du på t.ex. A-10C Tank Killer (20 dollar), F-16C Viper (56 dollar), Supercarrier (35 dollar) och Persian Gulf-kartan (25 dollar).