Den mobila versionen av Apex Legends börjar ta form. Sluten betatestning är på gång inom kort, och även om den är begränsad till ett par tusen deltagare i Indien och Filippinerna kommer den växa med tiden.

Det är oklart när vi i Sverige får chans att delta, men det finns lite andra detaljer om spelet och betan. Den körs i nuläget bara på Android (IOS tillkommer senare). Den beskrivs som en ny version av Apex Legends och den är inte crossplay-kompatibel – det blir alltså två separata versioner av spelet till mobiler och mer traditionella spelplattformar (pc och konsol). Utvecklarna lovar att det blir free to play på samma sätt som det vanliga spelet, och att det "aldrig kommer innehålla betalda föremål som ger en gameplay-fördel" (japp, det är ett citat). Men du kommer förstås kunna bränna stålar på kosmetiska föremål, battle passes och annat.

Återstår att se om Apex Legends Mobile kan locka över några av de många, många som lirar mobilversionen av PUBG. Det har laddats ner en miljard gånger. Japp, en miljard.