I ett försök att få oss speltyckare att skriva ett par rader extra om Resident Evil Village släpper Capcom dess demoversion på krångligast möjliga sätt.

Söndag den 2 maj släpps en demo som låter oss testa spelet i en timmes tid. Krånglet består i att den bara skulle vara tillgänglig i 24 timmar. Men nu har Capcom tänkt om om fattat det generösa beslutet (eller mer troligt: sjösatt andra delen i sin pr-strategi) och gjort demoversionen tillgänglig i en veckas tid. Därmed kommer du kunna testa spelet den 2-9 maj, och det är alltså fortfarande en timmes speltid som gäller. Om inte Capcom ändrar det också.

Demon blir tillgänglig på Steam, Playstation Store, Xbox Store och Stadia. Den är spelbar från klockan 2 på natten svensk tid söndag den 2 maj (okänd tid för Stadia men gissningsvis ungefär samma). Du kan förladda den från och med torsdag på alla plattformar (utom streamande Stadia, förstås).

Om du redan tycker att du har spelat denna demo, kan det stämma: den släpptes till Playstation-konsolerna förra veckan, fast då var bara 30 minuter spelbara. En demo av en tidsbegränsad demo, om du så vill.

Resident Evil Village släpps den 7 maj till pc, PS5, Xbox Series, Xbox One, PS4 och Stadia. FZ recenserar så fort det är möjligt.