Det har varit stor brist på Playstation 5-kosoler sedan dag ett, men även om Sony lyckats bygga långt färre konsoler än marknaden ropat efter så är det inte så att Playstation-fabriken legat på latsidan.

I Sonys budgetrapport för 2020 framkommer att företaget skickat ut 7,8 miljoner Playstation 5-konsoler till återförsäljare. 4,5 miljoner av dessa skeppades under sista kvartalet förra året, och resten (3,3 miljoner) mellan 1 janarui och 31 mars i år. Eftersom konsolerna varit konstant slut kan vi antat de allra flesta av dem faktiskt också sålts, inte skeppats till butik för att stå där och samla dam.

Det innebär att PS5 trots torkan sannolikt säljer snabbare än vad Playstation 4 gjorde. PS4:an såldes i 7 miljoner exemplar från premiären i november 2013 till mitten av april 2014, alltså på ungefär samma tid som för PS5:an nu. Imponerande.

Om du vill gräva ner dig i fler siffror hittar du hela budgetrapporten här. Och om du sugen på en PS5:a håller du koll på vår galet populära förbokningstråd där det tipsas om när konsoler är på väg in till butik. Lycka till!

Missa inte heller när Swec-Jonas förklarar för oss dödliga varför vi inte bara kan köpa en PS5:a nu.