Europa Universalis IV fick fina betyg när det släpptes för åtta år sedan, bland annat en het fyra av FZ. Lika varmt togs inte expansionen Leviathan emot när den släpptes häromdagen. Tvärtom faktiskt – Steam-användarna har slaktat den totalt, och ska vi tro Kotaku har den "belönats" med det sämsta samlade användaromdömet för ett spel på Steam någonsin.

Av drygt 1 500 användaromdömen i skrivande stund är bara 10 procent positiva, och det samlade omdömet är "Overwhelmingly negative" i skriande rött. Aj aj aj.

Kritiska röster menar att buggar gjort spelet närmast ospelbart på grund av krascher, obalans och mycket annat. Att en expansion till ett åtta år gammalt spel kostar cirka 200 kronor faller inte heller i god jord.

Leviathan har kodats av den Barcelona-baserade studion Paradox Tinto. Det är inte den första av spelets många expansioner som får skäll för att vara dyr, men användarbetyget är enastående lågt. Läge för lite kvalitetskontroll innan release nästa gång, kanske. Vi låter ett avändarodöme avsluta denna trista nyhet:

Maybe in future they will fix it, but now it should be called Europa 2077