Scavengers är en battle royale-variant som nyligen släpptes i early access, men för att få en nyckel var man tvungen att titta på diverse Twitch-kanaler som streamade spelet. Det gick sisådär, och vissa fick antingen vänta länge på sina nycklar eller så fick de ingen alls.

Nu är det dock slut på jakten efter nycklar, för spelet har gjorts tillgängligt i early access för alla, och eftersom det är free-to-play behöver man inte pröjsa en spänn. Detta gäller dock bara för PC (Steam och Epic Games Store), medan Xbox One och Playstation 4 tycks få vänta på det skarpa släppet.

Spelet är en typ av battle royale som blandar PvP med PvE, där man istället för att bli sist kvar ska samla på sig en speciell typ av resurs från omgivningen och fiender i lag om tre spelare. Som vanligt minskas kartan successivt, och allt får sin kulmen vid ett evakueringsskepp som man måste ta sig ombord på. Laget med mest resurser vinner rundan, men lyckas man fly på skeppet så får man behålla sina resurser oavsett om man vann eller inte.

Intjänade resurser kan sedan spenderas på att uppgradera de olika karaktärerna man kan spela som, men observera att allt kommer nollställas minst en gång innan spelet släpps på riktigt.