Uppdatering: filmklippet verkar vara fejk (tack @Fezk), så ignorera det. Men releaseplanerna är äkta, koncentrera dig på dem.

Ursprunglig nyhet: Det har under helgen dykt upp ett sex sekunder kort filmklipp som påstås komma från Elden Ring. Det är det andra läckta filmklippet på kort tid (det dök upp ett för två månader sedan också), men huruvida det kommer från samma film är okänt. Det går inte att uttyda något av det korta klippet, men om du ändå är nyfiken hittas det t.ex. här.

Elden Ring är Fromsoftwares hett efterlängtade nya spel efter framgångarna med Dark Souls, Bloodborne och Sekiro: Shadows Die Twice (de verkar nästan ha svårt att göra fel). Spelet avtäcktes med en trailer på E3-mässan 2019, därefter har det varit knäpptyst.

Elden Ring tillkännagavs med den här trailern på E3 2019. Sen har det varit tyst.

Således finns inget releasedatum för Elden Ring än. Men i en budgetprognos från Fromsoftwares ägare Kadokawa Corporation framkommer att man siktar på att släppa spelet innan det här budgetårets slut, vilket är den 31 mars 2022, uppger VGC. Så kanske får vi sätta tänderna i det innan dess. Rapporten bekräftar också att hemmajobb på grund av coronapandemin försenat utvecklingen, enligt VGC.

Kanske, kanske får vi se något officiellt från Elden Ring på den digitala E3-mässan i sommar (spelets utgivare Bandai Namco är med). Den pågår den 12-15 juni, och FZ täcker förstås.