Tätt i hälarna på beskedet att Microsoft sänker avgiften för att sälja pc-spel i deras butik från 30 till 12 procent, kommer uppgifter om att företaget har övervägt att göra detsamma för Xbox-spel.

Uppgiften dök upp i ett hemligt dokument under rättegången mellan Epic Games och Apple, och sa att företaget planerade att sänka avgiften under 2021. Men en talesperson dementerar till The Verge att man har några sådana planer i nuläget.

We have no plans to change the revenue share for console games at this time.

En sänkning från 30 till 12 procent skulle vara betydande. De två andra stora konsolmakarna, Sony och Nintendo, tar också 30 procent i avgift för spelförsäljning i sina digitala butiker.

Dokumentet på rättegången visar också att löftet om en avgiftssänkning för pc-spel kommer med ett förbehåll: det måste släppas på företagets streamingtjänst Xcloud, skriver The Verge.

There is a proposal currently under Gaming Leadership Team consideration to adopt 88 / 12 as a public PC games revenue share for all games in exchange for the grant of streaming rights to Microsoft.

Vi får se om Xbox Store blir först av konsolspelbutikerna att sänka avgiften från 30 procent. Men att vi ser en bransch i förändring står utom alla tvivel.