För ett tag sedan kunde vi läsa om ett Sony-patent på Playstation 5 som skulle låta AI:n ta över dina spel, lära sig av dig, och hjälpa dig igenom kniviga utmaningar. Sony tycker uppenbarligen att vi behöver hjälp för ett nytt patent till PS5 (tack, Patentscope) berättar om idén att låta spelare kontakta expertis. Denna ska sedan lotsa oss igenom det som skapat huvudbry. Ring en vän, typ.

I det finstilta står det att spelaren ska kopplas upp mot en expert som "ska hjälpa till i realtid" under spelandets gång. Detta via text- eller ljud-chatt. Motiveringen är att "spel blir alltmer komplexa och expansiva", och detta kan innebära att spelare behöver hjälp.

Experter – i det här fallet mer erfarna spelare – ska kvalificeras baserat på hur långt de kommit i berörda spel och vilka achievements de låst upp. Patentet drar paralleller till Uber, vilket skulle kunna innebära att spelarens position och verktyg används för att hitta bästa möjliga hjälp.

Patentet behöver ju inte resultera i en faktisk produkt, men vi är nog många som håller tummarna för ett att annat nyligt Sony-patent, som ska göra bananer till spelkontroller. Minns rymdbananen!