Dead Island 2 utannonserades på E3 2014, och med ojämna mellanrum påminner Deep Silver att liket lever. Techland (som själva kämpar med Dying Light 2) var den första tilltänkta utvecklaren, men sedan har stafettpinnen vandrat från dem till Yager till Sumo, och slutligen (?) till Dambuster.

I ett dokument som offentliggjorts via den uppmärksammade rättegången mellan Epic Games och Apple, får vi veta att Dead Island 2 kommer att släppas tidsexklusivt på pc via Epic Store. Det är samma dokument som avslöjade att Epic i början betalade 100 miljoner kronor för gratisspel.

Här avslöjas också (tack, PC Gamer) att ett Saints Row-spel ska lanseras Epic-exklusivt. Då dokumentet är från 2019 kan det här mycket möjligt handla om Saints Row 3: Remastered. Det släpptes tidsexklusivt via Epic Store i maj förra året. Det kommer till Steam om ett par veckor.

Det skulle också kunna vara ett officiellt men ej demonstrerat Saints Row 5. Vi får se. Detsamma gäller förstås Dead Island 2. 2019 trodde 6 av 10 FZ-läsare att det skulle släppas. Och nu?