Ett halvår efter Playstation 5-premiären är Sony inte i närheten av att möta efterfrågan. Okänt hur många PS5:or som måste tillverkas för att slippa köa i månader för att få tag på en, men nu vet vi i alla fall hur många Sony bygger – 800 000 per månad.

Uppgiften kommer från branschtidningen Digitimes (bakom betalvägg), det rapporterar våra spänstiga kollegor på Sweclockers. Systemkretstillverkaren TSMC tros inte kunna öka den takten i år, så en spelsugen värld får sannolikt dela på 800 000 PS5:or per månad under resten av 2021. Återstår att se om det är nog för att korta köerna.

I en relaterad nyhet skriver Digitimes (igen återberättat av Sweclockers – de är som sagt spänstiga!) att Sony förbereder en förbättrad systemkrets till PS5:an. Den nya kretsen ska bygga på 6-nanometersteknik (istället för nuvarande 7-nanometers), vilket sänker effektförbrukningen och därmed ger lägre värme och minskat kylbehov. Någon prestandaförbättring ska däremot inte vara att vänta. Produktionen lär komma igång först 2022 så någon ny PS5-version är inte att vänta i närtid.

Så, kanske en PS5 Slim någon gång nästa år?