Spelutvecklingar är organiska saker. Idéer kan skrotas och nya idéer kan födas längs vägens gång. Färska Resident Evil Village (recension) hade en gång idén om att en gammal trotjänare skulle göra comeback i Village. Så blev det inte, men konceptskisser visar hur det hade kunnat bli.

Detta är i sak ingen spoiler, men om du vill spela med förhoppning om att denna individ kan ha en roll att spela, så är ändå en SPOILERVARNING på sin plats. Under videon kommer svaret.

I ett bildgalleri som ingår i Trauma Pack-dlc:et får vi se ingen mindre än en konceptskiss av Ada Wong. Hon gjorde debut i Resident Evil 2 och hade en viktig roll att spela i fyran – som Resident Evil Village influeras av. Tematiskt hade en comeback känts rimlig, men så blev det alltså inte.

Snarare än att vara klädd i sitt traditionella röda skulle hon likna en pestdoktor, och sannolikt skulle hennes identitet avslöjas i ett "Nämen!"-ögonblick, när masken föll. Ada var tänkt att undersöka skeendena i byn och komma till Ethans undsättning någon gång under spelets gång.

Ada är dock förknippad med Leon S. Kennedy, så kanske var det därför hon ströks ur Village?

Ständigt denna Ada Wong! (Fast inte denna gång.)