I samband med att tidigare PS4-exklusiva Judgment släpptes till Playstation 5, Xbox Series-konsolerna och Stadia, passade Sega på att starta en nedräkning till "Judgment Day", som inföll idag. Att det rörde sig om en uppföljare vid namn Lost Judgment spekulerades det i redan då, och tidigare idag läckte spelets box via Playstation Store. Bland andra VGC har rapporterat om det.

Nå, nu har klockan slagit och Lost Judgment visas äntligen upp för omvärlden.

Judgment "2" mixar återigen Yakuza-action med mysterier. Trailern visar hur en rättegång tar en oväntad vändning, och en härva av mord, hämnd och (förstås) fler vändningar börjar vecklas ut. Yagami spelar återigen huvudrollen och av klippet att döma tar han fallet högst personligt.

24 september sker releasen, den här gången samtidigt i både väst och öst. Formaten som gäller är Playstation (4 och 5) samt Xbox (One, Series X och S).

Man lovar att både spelets action och mysterielösande har byggts ut ordentligt. Dessutom kommer Lost Judgment med en lättsammare sidohistoria, som tar oss till ett high school.

Judgment är en spinoff av ständigt aktuella Yakuza-serien, som i fjol bröt med sin typiska action för ett turordningssystem à jrpg i Yakuza: Like A Dragon. Det gick hem, hälsar FZ-recensionen.