Ännu en dag, ännu ett läckt dokument från konflikten mellan Apple och Epic. Vi har tidigare bland annat fått veta vad Epic fick pröjsa för Borderland 3:s tidsexklusivitet samt hur mycket de spenderade på många av sina gratisspel. Den här gången handlar dokumentet om Epics närmanden mot konsoljättarna, och det laddades av misstag upp av inblandade advokater innan det togs ner.

Dokumentet säger bland annat att Epic vid ett tillfälle erbjöd Sony $200 miljoner – motsvarande 1,65 miljarder kronor – för att släppa 4–6 av deras förstapartsutvecklade titlar på Epic Games Store. Dokumentet verkar dock vara skrivet innan något beslut togs eftersom en av punkterna lyder "Väntar på feedback". Om något överenskommelse nåddes så kan vi dock med säkerhet säga att den inte inkluderade Horizon Zero Dawn eller Days Gone, eftersom de har släppts/ska släppas även till Steam.

Vidare förtäljer dokumentet att Epic öppnat samtal med Microsoft, men att deras Game Pass-chef inte gillar vad Epic gör. Det står dessutom att de konkurrerar med dem om innehåll och att Xbox-chefen Phil Spencer då och då träffar Steam-ägaren Valves chef Gabe Newell.

Det hela avslutas med Nintendo, som Epic säger sig inte ha kontaktat än och vars historia i princip utesluter att de skulle gå med på ett samarbete.