För några år sedan bekräftade Tex Murphy-studion Big Finish Games att fanprojektet The Poisoned Pawn uppgraderats till nästa och sjunde delen i den långlivade FMV-serien. Det skulle återbesöka ikoniska ögonblick i serien, med nya glasögon. Allt för att lägga grunderna för det åttonde och absolut sista Tex Murphy-spelet i serien. Bakom kulisserna har det dock varit stökigt.

Chaotic Fusion, studion bakom spelet som började som ett fanprojekt, har tyvärr inte delat visionerna hos Big Finish Games. I ett uttalande säger de senare att "projektet misslyckades".

Man har valt att lämna det bakom sig och ger Chaotic Fusion full kontroll över spelet.

Despite the fact that we will no longer volunteer resources to the project, we offer the team our blessing and allow them full autonomy to complete the game on their own terms should they decide to continue. After all, it would be a shame for all the amazing work to go to waste.

Chaotic Fusion har ännu inte uttalat sig om vilka planer de har för spelet.

Big Finish Games vänder snabbt blad och bekräftar en remaster av det 25 år gamla The Pandora Directive. Det fjärde spelet i serien (och det andra med FMV-behandling) anses av många Tex Murphy-konnässörer vara det bästa. Teamet bakom är inte sena med att hålla med.

Videoklipp håller på att restaureras till "marvelous high definition", i vissa fall 4K och 60 fps, och målet är att återskapa Pandora Directive så som det var, men med modern flärd. 3d-miljöerna byggs om men originalplatserna används som baser. Undertill ser vi Roswell.

Det är illa ställt med detaljer, och man vågar inte sätta något releasedatum. Tex Murphy-fans är å andra sidan vana vid att vänta. Mellan Overseer och Tesla Effect dröjde 16 långa år.

Roswell, i ny förpackning.